Nu te lasa pacalit la masurarea comenzii de cherestea

Masurare cherestea

Cum sa faci sa nu fii pacalit? Ei bine, trebuie sa cunosti exact cu se masoara cheresteaua. In cele ce urmeaza va vom invata cum se masoara corect cheresteaua, grinzile, dulapii sau sipcile, dar si la tertipuri recurg vanzatorii escroci de cherestea.

Hai sa discutam in primul rand de cheresteaua nedimensionata si dulapii nedimensionati, inca din primele clase invatam ca volumul se calculeaza ca lungime x latime x inaltime. Cheresteaua se asaza in masina de transport cat mai apropiata, altfel vei plati si golurile de aer, se va masura latimea si dam o medie pentru toate randurile, sa spunem 145 cm si 25 cm inaltime si putem calcula volumul, astfel:

1,45 m(latime) x 4,00 m (lungimea standard) x 0.25 m (inaltimea) = 1,45 mc

In acest fel am calculat volumul cherestelei din masina, de multe ori vanzatorii incorecti folosesc tot felul de siretlicuri, cum ar fi latimea sau grosimea incearca sa o mareasca, astfel daca latimea se mareste cu 1 cm diferenta va fi de 1.46 mc, aproximativ 7 lei. Va dati seama ca o cantitate mai mare este o diferenta mult mai mare.

Masurare cherestea nedimensionata

Grinzile se calculeaza mai usor, avand in vedere ca dimensiunile lor le cunoastem, putem afla cate bucati intra intr-un metru cub din cauza ca pretul este pe bucata, noi nu stim pretul pe metrul cub, care ar fi relevant pentru noi. Astfel, de exemplu grinzile de lemn 8 cm x 8 cm x 4 m au un volum de 0.0256 mc, daca impartim un mc la 0.0256 mc aflam ca intr-un metru cub intra 39 de buc. De regula in cazul acesta furaciunea se intampla prin faptul ca platesti o grinda de 8 cm x 8 cm si primesti una de 7.5 cm x 7.5 cm.

Acum ca ai descoperit aceste lucruri poti trece la comanda si vei fii sigur ca vei primi exact cat platesti!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *